17.4.2013

Kevät




Kevät on saapunut pohjoiseen. Varmoja merkkejä ovat toppavaatteet pesukoneessa, kuivalihaöverit, katolta pudonneet lumiesteet ja terassille ilmestynyt kärpänen. Eilen näin kolme joutsenta lentämässä merelle päin. Talitintti on siirtynyt lintulaudalta näpistelemään villoja varaston nurkasta, ja ja minä olen pyritellyt monta päivää erilaisia kombinaatioita Ikean keittiöohjelmalla, ja ihaillut Hajottamon ja Pihkalan ikealaisia tuntitolkulla. Vaikka ilma on sateinen, voi kevään jo haistaa.

Huomenna pitäisi käydä katsastamassa ihan paikan päällä, miltä siellä Ikeassa oikein näyttää. Niinpä pyydänkin teiltä hieman apua. Voisitteko kertoa omia kokemuksia Ikean keittiöistä? Mikä toimii, mikä ei? Tuliko avioero kasatessa? Tällä hetkellä näyttää siltä, että tasot, hanat ja koneet otetaan muualta, mutta muuten mentäisiin Ikean Faktumeilla. Kodinhoitohuoneeseen sarjan mitat eivät sovi huonostikaan, mutta uusi Metod voisi toimia...

12 kommenttia:

  1. Parin viikon käyttökokemuksella mä olen kyllä tosi tyytyväinen meidän Ikean keittiöön. Kasattiin se silloin viime kesänä ja ihan hyvin se asennus kaikkinensa sujui. Siitä tykkäsin tosi paljon, että kun suunnitelmat muuttui kesken asennuksen, niin jo kasatun kaapin sai palautettua ilman mukinoita ja ostettua muuta tilalle. Valitettavasti mulla ei ole muita kuvia vielä tarjoilla kuin näitä puolivalmiita smurffimuoviversioita täällä http://villaharakanpesa.blogspot.fi/search/label/keitti%C3%B6 ja täällä http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2013/01/remonttitarpeet-uuteen-kotiin.html. Kun lattia, sokkelit ja katto puuttuu ympäriltä niin ei ole vielä tehnyt mieli kuvailla... Mutta muovien alta on paljastuneet valkoiset Årstan ovet. Vetimiä ei siis ole ollenkaan vaan pelkät urat.

    Meillä tuli ainoastaan liesituuletin, välitilanlaatat ja työtaso muualta, kaikki muu Ikeasta. Uuniin, lieteen ja tiskikoneeseen ollaan supertyytyväisiä. Integroituun mikroonkin varmaan kunhan opin sitä käyttämään ;) Hana on aika hankala kun siinä ei ole sitä oraksen nappulaa jarruna, se ehkä joudutaan vaihtamaan.

    Ai niin joo, kokosinhan mä viime viikollakin faktumeita ja mies iski ne eteiseen paikoilleen. Se menikin jo sellaisella rutiinilla, että molemmat ihmeteltiin voiko se olla tosiaan näin helppoa :)

    Jos sulla tulee enemmän kysymyksiä niin laita vaikka sähköpostia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten minä en tajunnu/muistanu että teillä on Ikean keittiö? Muistan vain kaksikon Silo&Smeg ;)

      Nyt kun kävin kurkkimassa uudestaan, niin samat suunnitelmat välitilaan kuin teilläkin ja samis ovetkin. Mitä materiaalia teidän taso on ja mistä hommasitte sen? Haaveilen valkoisesta laminaatista, mutta katsotaan, uskallanko/raaskinko laittaa. Jos tulee lisää kyssäreitä, niin laita mailia :)

      Ihanaa, että kokoaminen ei ole kamalaa. Onneksi mies tykkää näperrellä Ikeoiden kanssa, kun minulla on vähän lyhyempi tuo pinna.

      Poista
    2. No sehän siinä on, että kun ei se Ikealainen oikeasti häviä muille millään, niin ei sitä suorilla sellaiseksi tunnista :)

      Meidän taso on Bauhausista, laminaattia, muistaakseni Arctic pine nimeltään. Kevyt puukuvio - valko/vaaleanharmaa. Ei ehkä maailman trendikkäin, mutta kivasti erilainen ja tosi toimiva käytännössä kun siinä on vähän sitä harmaata. Tuli jo testattua viikonloppuna että edellisillan punaviinitahra irtosi kostella pyyhkäisemällä tuosta noin vaan ;) Ostettiin se silloin ihan vaan anoppia varten tosi edullisesti (koko keittiön palat n.130eur) sillä ajatuksella että vaihdetaan kun muutetaan jos menee huonoksi, mutta tykkään kyllä niin paljon että saa jäädä. Näkyy parhaiten ehkä siinä "Ensimmäisen kuvapläjäyksen" paistinpannukuvassa jos sen suurennat. Olishan se täysin valkoinen supertyylikäs, mutta ehkä sitten joskus kun pahin sotkeminen tässä taloudessa loppuu.

      Poista
    3. Olipas edullinen taso! Pitääpä tiirailla kuviasi vielä tarkemmin. Ehkäpä retki Bauhaussiinkin olisi paikallaan. Jos ei muuta, niin ainakin vähän marmorilaattaa :) Harmi, ettei meille voi laittaa Smegiä, mutta upea se on.

      Poista
  2. Meillä on ollut yks ikean faktum keittiö ja oltiin niin tyytyväisiä että tekeillä olevaan kotiin laitetaan myös ikealainen. Kokoaminenkin oli helppoa ku heinänteko. Soitin vain koko perheen läpi ja talkoilla koottiin -tai no minä taisin istua ja pidellä isoa mahaani kun viimeisillään olin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Ihan paras työnjako tuollainen. Ootko ehtiny miettiä, tuleeko teille kaikki osat Ikeasta?

      Poista
  3. Meilläkin on vain hyviä kokemuksia Ikean faktumeista. Sen vuoden mitä siitä uutukaisesta keittiöstä kerettiin nauttimaan niin ei kyllä mielen päälle jäänyt mitään. Meillä oli hana, taso, välitila ja tuuletin muualta. Kasaaminenkin oli helppoa...varsinkin kun itse elelin evakossa sen ajan lasten kanssa :D

    Mutta voin suositella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, että tekin olette tykänneet ja onnea uudelle blogille!

      Poista
  4. Meille laitettiin Ikean keittiö kuutisen vuotta sitten, koska oli niin supertiukka aikataulu rempan kanssa (kaksi viikkoa...), ettei mistään muualta saanut kalusteita niin nopeasti. Meillä on se valkoinen korkeakiiltoinen, vetimetön ja olen ollut supertyytyväinen! Ei ole vaikea pitää puhtaana lapsi- ja koiraperheessä, ja pinnat ovat pysyneet kuin uusina. Tasona on öljytty täyspuu (tammi?), johon on upotettu liesitaso. Laatat ja saumat ovat valkoiset, sitä valintaa en todellakaan voi suositella... Valaisimia (esim. halogeeneja) en ostaisi Ikealta, ne ovat olleet tosi huonot.

    Summa summarum, ostaisin toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla kokemuksia sellaiselta, jolla keittiö on ollut jo pitempään. Tuhannet kiitokset Hekku. Tuota välitilajuttua vähän pelkäänkin, mutta kun valkoinen on niin nätti. Meillä on nyt peili ja se on armoton roiskeiden suhteen, mutta helppo pyyhkiä, kun ei ole saumoja. Valaistuksesta ystäväni vähän varoittelikin. Kertoi, että joskus pitää antaa luunappi lampulle ennen kuin toimii.

      Poista
  5. Viime viikonloppuna Haaparannan Ikeassa ei ollut yhtäkään mallikeittiötä, vaan kaikki rempassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!